keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Häröilyongelma ja sen ratkaisu

Tätä ongelmanratkaisua ei varmaan pitäisi julkisesti kirjoittaa, niin omaperäinen tämä ratkaisu on. Teen tätä omaksi ilokseni, eikä mikään käsityöopettaja ole olantakana sanomassa: Ei noin voi tehdä -  :) Ongelmahan on se, että näitä tilkkuja pitää vähän ryhdistää.
Pyysin rakasta puolisoani tekemään kaksi mittapalaa vanerista. Toinen on 16x16 cm, se tilkun koko. Toinen on 3x17cm, valmiin tikun yksi ulkosivu. Näillä on helppo mittata, että teen paloista samankokoisia.
Aloitin palan kulmasta ja tein solmun, pujotin langan pylvässilmukkakerroksen läpi seuraavaan kulmaan. Kiristin langan niin, että sivu on 16 / 17 cm kokoinen ja tein taas kulmaan solmun ja sitten käsittelin kakki sivut samanlaisesti. Tuolla neliön muotoisella oli hyvä mitata kokonaisuus. Tämän tein kaikille paloille.
Seuraavaksi höyrytin palat ja samalla muotoilin ja mittailin ne vielä oikeaan kokoon. Villahan on siitä ihana raaka-aine, että höyryttämällä se mukavasti muotoutuu. Innostus vaan kasvaa, näistähän tulee ihan kelvollisia paloja :)
Vasemmalla on käsittelemätön pala. Keskellä pala, johon on pujotettu reunalanka. Oikealla pala, joka on jo ollut höyrytyksessä. Aikamoiset erot. (Hyvä minä :)
Valmiit palat sotilaallisessa järjestyksessä odottamassa torkkupeiton kokoamista. Nyt oikeasti uskon, että tästä tulee se mitä visioin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti